Зоран Милевски-Кичеец на 26 октомври треба да влезе во затворот во Струга

- Македонија
138

Зоран Милевски Кичеец на 26 октомври треба да се појави во затворот во Струга, каде што треба да ја одлежи затворската казна, на која беше осуден во случајот „Рекет“, потврдил претседателот на судот во Охрид, Васил Баткоски, за „Фокус“.

Тој појаснил дека Милевски не барал класично одложување на извршувањето на казната, туку барњето го поднел поради ненадлежноста на Кривичниот суд во Скопје, поради промената на адресата на живеење во Охрид.

Целиот текст можете да го прочитате на следниов ЛИНК

Извор: Фокус

Facebook Коментари