Американското катче- Струга организира акцијата за донирање на коса за деца кои боледуваат од карцином

- Локални
271

Израдувајте дете кое се бори за живот. Подарете прамен радост!

По повод Светскиот ден на борба против карцином, 4-ти февруари, Американско катче Струга и фризерските салони Studio B и Frizer Zana организираат акција за донирање на коса.

На сите оние кои би сакале да ја донираат својата коса и ги исполнуваат условите им следува бесплатно потстрижување во еден од горенаведените салони, и мал подарок од АК Струга во знак на поттик и благодарност.

Во соработка со Здружението за борба против карционом “Борка”, донираната коса ќе биде доставена до холандската организација Haarwensen, која изработува перики од природна коса и бесплатно ги доделува на финансиски немоќни деца болни од карцином.

Сите природни бои и типови на коса се добредојдени (освен седа коса), а единствен услов е да има должина од мин. 30 cm, да не биде третирана (фарбана, бланширана и сл.), и секако, да биде измиена и чиста.

Акцијата ќе трае во текот на целиот месец февруари, а потребно е да резервирате термин во некој од салоните по Ваш избор.

Својата коса веќе ја донираше младиот охриѓанец Илија Левески кој повеќе нема долга плетенка, но има мирна совест и е среќен што имаше можност да донира.  Следете го неговиот пример, а доколку сте фризер или фризерка, приклучете се и вие во оваа иницијатива. Повеќе информации можете да добиете на телефонскиот број 046 / 782-114 или лично во Катчето.

Strugaonline

Facebook Коментари