21-ви декември е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница

- Македонија
166

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно Законот за празници, 21 декември (сабота), односно Денот на настава на турски јазик е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница во Република Северна Македонија.

Од Министерството на граѓаните припадници на турската заедница им го честитаат Денот на наставата на турски јазик.

Facebook Коментари