22-ри април (понеделник) е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

- Македонија
93

Од Министерството за труд и социјална политика соопштуваат дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), понеделник, 22-ри април 2019 година, втор ден Велигден, е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка вероисповед им го честита празникот.

Извор: МТСП

Facebook Коментари