Игор Атанасовски-Харе заедно со Банкрот Блуз Бенд ја промовира песната ,,Град“

- Музика
62

Познатиот музичар Игор Атанасовски-Харе ја промовира песната ,,Град“ изведена заедно со Банкрот Блуз Бенд ( БББ)

Песната е снимена во далечната 1995 година во студиото ,,Тралала’ на Мите Димовски кој свири на тапани, Трајко Симоновски на бас, Панче Бујуклиев на усна армоника. Вокал и конги-Сашо Гигов Гиш, вокал и гитара Игор Атанасовски Харе.

Видеото го изработи Емил Мијалковиќ.

Со оваа промоција, освен музички подарок за публиката, оваа група искусни и успешни музичари се потсетуваат на едно сосема друго време и во музичка и во општествена смисла.

Strugaonline

Facebook Коментари