Со ,,Дебела сенка“ Игор Џамбазов и Гуру Харе го најавуваат заедничкиот албум насловен ,,Игор Џамбазов и Гуру Харе – Првите 30“

- Музика
626

Игор Џамбазов и Игор Атанасовски-Харе го промовираат првиот сингл од нивниот албум насловен како ,,Игор Џамбазов и Гуру Харе – Првите 30“. Станува збор за песната ,,Дебела сенка“ за која текстот и музиката се дело на Џамбазов, а аранжманот го изработија Гуру Харе и Мите Димовски. На хармоника свири Мишел Трајковски, гитари свири Харе кој заедно со Тања Тас е придружен вокал во оваа песна. Фотографиите се дело на Стефан Рајхл. На тапани свири Мите Димовски кој исто така се погржи за програмирањето и продукцијата.

Песната е снимена во студио ,,Тра-ла-ла“ во Скопје.

-Албумот е компилација од тоа што го создадовме изминативе триесет години, содржи седумнаесет песни, а меѓу нив има стари, веќе познати песни но во нов ремикс, некои се снимени повторно, а ќе има и сосема нови како што е ,,Дебела сенка“.  -изјави за Strugaonline Гуру Харе.

Тој додава дека албумот е веќе пратен во Сони – Австрија на печатење и ќе излезе до крај на месецов.

Strugaonline

Facebook Коментари