(ВИДЕО) Баладата „Мајко“ на Гуру Харе во нова инструментална верзија

- Музика
179

Емотивната балада „Мајко“, авторско дело на Игор Атанасовски-Харе која минатата година ја сними Аки Ракимовски, доби нова инструментална верзија. Во нов аранжман, Харе во соработка со мандoлинскиот оркестар „Свети Николај“ од Свети Николе создаде ремек-дело за почитувачите на музичката уметност во нејзината најсофистицирана смисла на зборот.

Аранжманот го направи  Баже Стефановски кој воедно е и диригент, а спотот е сниман во Свети Николе на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“

Strugaonline

Facebook Коментари