Вкупно се аплицирани 818.295 дози вакцини, а ревакцинирани се 330.320 граѓани

- Здравје, Македонија
260
Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек е и теренска вакцинација. Вкупно се аплицирани 818.295 дози вакцини, а ревакцинирани се 330.320 граѓани. Вчера вкупно се вакцинирале 17.085 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 5.977 граѓани.
62% од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина.
–  59% од населението над 65 години имаат примено барем една доза вакцина.
–  55% од населението над 60 години имаат примено барем една доза вакцина.
–  45% од населението над 50 години имаат примено барем една доза вакцина.

Извор: Министерство за Здравство

StrugaOnline

Facebook Коментари