Групата ,,Меморија“ ја промовира новата песна „Македонски бисери“

- Музика
140

Групата „Меморија“ ја сними новата песна „Македонски бисери“, која претставува сплет на четири безвременски македонски песни.

По идеја на Петар Георгиевски- Камиказа, групата во една песна ги стави „Едно име имаме“ на Јонче Христовски, „За многу години Македонци“ на Димитар Масевски и Васил Пујовски, „Заветна“ на Миле и Ѓорѓи Барбаровски и народната „И ние сме деца на Македонија“.

Аранжманот е на Петар Георгиевски – Камиказа, заедно со Давор Јордановски и Мите Димовски, кои се и продуценти на синглот кој е снимен во студиото „Тра ла ла“ на Мите Димовски.

,,Меморија“ по пауза од триесет години, до крајот на годинава ќе промовира и нов албум.

Strugaonline

Facebook Коментари