Гуру Харе: ,,Maкедонска“ е фузија на мојот музички белег и музичари од етно-светот

- Интервју, Музика
136
Македонска – е новата инструментална песна на Гуру Харе, инспирирана од народното творештво, но го носи препознатливиот блуз призвук кој е карактеристичен за Гуру Харе. После прекрасната ,,Реприза“ и албумот направен со повеќе македонски изведувачи за кој претходно сме зборувале детално во Плеј кафе, сега претставуваме сосема поинаков стил и изненадување за публиката.
Деталите  за создавањето на ,,Македонска“ ги дознавме токму од Гуру Харе, кој ексклузивно ни откри дека периодов работи на нова авторска композиција и една преработка на позната песна од Зафир Хаџиманов.
Целиот разговор можете да го проследите во следново видео:

Извор: Play radio

фото: архива

Facebook Коментари