Maкедонија ќе го отвори Евросонг 2020, Гарванлиев ќе пее прв

- Музика
298

Тимот на евровизискиот фестивал го објави редоследот на настапи на земјите учеснички на овогодинешниот Евросонг што од 12-ти до 16-ти мај во Ротердам Холандија.

Според објавениор редослед, Македонија и нашиот претставник Васил Гарванлиев ќе го отворат фестивалот, односно Гарванлиев настапива под реден број 1, во првата полуфинална вечер.

Песната со која Васил Гарванлиев ќе ги брани боите на нашата земја ќе биде избрана на конкурс кој ќе го објави МТВ.

Strugaonline

 

Facebook Коментари