Николче Мицевски: ,,Kруг“ е збир на моето досегашно музичко и животно искуство

- Музика
152

Во минутите посветени на квалитетната македонска музика, во денешното Play cafe на Play radio, претставивме новиот сингл на познатиот музичар и композитор Николче Мицевски. Песната „Круг“ e најава за неговиот прв албум. Освен за новиот проект, со Мицевски зборувавме и за неговите, може слободно да се каже, музички ремек дела, тој е автор на албумите ,,Македонско девојче 2“ и ,,Извор“ на Каролина Гочева, негово дело се и обработките на Некст тајм , а во долгогодишната кариера има работено повеќе жанрови и правци.

Целосното интервју можете да го проследите на следново видео:

Извор: Play radio

Facebook Коментари