Денешниот датум е палиндром 22.2.2022

- Занимливо
1214

Дваесет и втори ден во вториот месец од 2022 година се паѓа во вториот ден од седмицата односно денеска. Поради големиот број двојки во датумот, но и поради денот вторник, корисниците на социјалните мрежи денешниот ден го нарекоа Twosday.

Денешниот датум создава редок осмознаковен палиндром, односно број кој е прочитан во двете насоки има исто значење.

22.02.2022 и од лево кон десно и обратно доколу читате е исто.

Во 2011 година имаше два вакви датуми, 11.1.11 и 11.11.11. Во овој век имало 11 други месеци со сличен пример како што беа 02.02.02 и 12.12.12

Следни „двојки“ ќе се случат во 2222 година, но тоа ќе биде во петок. Ова ќе биде и последниот пат да постои целосна постава на двојки во датумот, се до 22.02.22222 година, односно за 20.000 години од сега.

Facebook Коментари