Предлог книга за оваа недела „Кој ќе плаче кога ќе те нема“ од Робин Шарма

- Занимливо
570

Доколку сте љубители на книги, за оваа недела ви ја препорачуваме книгата „Кој ќе плаче кога ќе те нема“ на светски познатиот автор и мотивациски говорник, Робин Шарма.

Во Кој ќе плаче кога ќе те нема, Робин Шарма нуди 101 едноставно решение за најкомплексните животни проблеми, почнувајќи од малку познатиот метод за борба против стресот и грижите, па до моќта што потекнува од вас кога создавате нешта кои, многу години откако ќе ве нема, ќе претставуваат ваша оставина за најблиските и за човештвото. Насловите на некои од темите се: Почитувајте го своето минато, Откријте го својот позив, Почнете го денот убаво, На проблемите гледајте како на благослови…

Ако сте подготвени да го замените чувството на празнотија во себе со длабоки чувства на задоволство, мир и страст, и сакате да водите живот полн со смисла и цел – ова е идеална книга за вас.

Со своите книги, Робин Шарма веќе го промени животот на милиони луѓе низ светот. Оваа книга е уште една ризница на мудрости, релевантна за овие наши турбулентни времиња.

Изданието на книгата во Македонија е од издавачката куќа „Три“

Facebook Коментари