(ВИДЕО): Слушнете како германски хор ја пее „На Струга дуќан да имам“

- Занимливо
1101

Хорот при Културниот центар Бротфабрик неодамна за време на концерт во Бон ја изведе познатата стара народна македонска песна „На Струга дуќан да имам.“ Слушнете како звучи:

„На Струга дуќан да имам“ испеана од германски хор

Како звучи „На Струга дуќан да имам“ во изведба на германски хор? http://p.dw.com/p/2uIlC

Gepostet von DW на македонски am Donnerstag, 15. März 2018

 

Извор: www.dw.com

Facebook Коментари