ТОП Вести
MTСП

MTСП

МТСП-Ќе има дополнителна исплата на паричните права од социјална и детска заштита, за корисниците кои беа клиенти на ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД Скопје

Министерството за труд и социјална политика известува дека надлежниот центар за социјална работа назначува старател за посебен случај на корисници на парични права од социјална заштита, кои не ...

МТСП- Утре е нeрaботен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Северна  Македонија (,,Службен  весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 8 септември 2020 година ...

МТСП-Појаснување за мерката за ослободување на родители на малолетно дете до 10 години, кои се вработени лица во време на Ковид-19

На  почеток на корона кризата или поточно 10 март Владата на предлог на Комисијата за заразни болести при МЗ  донесе заклучок со кој, вработените лица кои имаат малолетно ...

МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека од денеска, 2 септември 2020 година (среда) започнува исплатата на правата од социјална и детска заштита за месец август 2020 ...

28 -ми август (петок) е неработен ден за граѓаните од православна верoисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник  на  РМ“ бр.21/98 и 18/07), 28 август (петок), Успение на Пресвета Богородица ...

МТСП: Одржана средба со Комисијата за заразни болести, протоколот е изготвен и прифатен од градинките

Министерството за труд и социјална политика информира дека на денешниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство беше одлучено да се направи ажурирање ...

МТСП: Исплата на паричната помош од социјална  и детска заштита од денес, во три групи

Министерството за труд и социјална политика информира дека во тек е исплатата на паричните права од социјална и детска заштита за месец јули. Почнувајќи од денес, 04 август, ...

МТСП:  Над 320 илјади пензии ќе бидат исплатени предвреме и етапно

Исплатата на пензии за месец јули почнува од вторник, 28 јули. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што ја реализираме четврти  месец по ред, овозможуваме поголема заштита ...

МТСП: Со граѓанските организации и инспекторатите го координираме спроведувањето на мерките за справување со кризата

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска и дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ одржаа редовен координативен состанок со граѓанските ...

Напуштеното дете од Охрид ќе биде сместено во мал групен дом

Министерството за труд и социјална политика информира дека стручните служби и Меѓуопштинскиот центар за социјална работа во Охрид постапуваат во врска со случајот на  11-годишното дете со церебрална ...
error: