ТОП Вести

Интервју

Самостојна изложба и промоција на публикација од Мицко Мице Јанкуловски денеска во Струга

Во минутите посветени на културата, во денешното издание на емисијата Play café зборувавме за она што денеска се слулчува во Струга. Во Спомен ...

Денис Јанкуловски: И во 2021 година да бидеме луѓе и да ја негуваме човечноста

Во предновогодишното издание на емисијата Play cafe во живо го вклучивме Денис Јанкуловски-херојот за 2020 година. Денис е медицински техничар во Центар за ...

Мето Ди Флеш: ,,Ха ха 2020“ за крај на годината која ни се насмеа во лице, музички го славиме новиот почеток

Во минутите посветени на тема музика, во денешното издание на емисијата Play cafe го вклучивме Мето Ди Флеш кој што оваа чудна 2020 ...

На 18-ти октомври, Балетското студио ,,Бах“ со танц ќе донесе Светлина

Во денешното издание на емисијата ,,Плеј кафе“ на Плеј радио, ни гостуваше Тања, кореограф и идеен творец на Балетското студио ,,Бах“. Го најавивме ...

Стекнете светски признат ESB сертификат во Едукативен центар ,,Таргет“-Струга!

Во денешното издание на емисијата Плеј кафе на Плеј радио, нашa гостинка беше Проф-Др Весна Милевска, официјален застапник на ESB во Република Северна ...

Бранка Џајковска: Проектот ,,Биди-Ин“цели кон целосна и рамноправна вклученост на децата со попреченост во редовните основни училишта

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ во соработка со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението ...

Игор Стефановски – Иџе: Истрајноста и љубовта кон автомобилизмот ми донесоа многу титули

Во денешното издание на емисијата Play cafe на Play radio разговаравме со Игор Стефановски Иџе, најуспешниот автомобилист од Македонија за кого победничкиот пиедестал ...

Тодорче Тасевски: Mojaта цел е Струшките вечери на поезијата да станат простор за вмрежување на македонските и странските поети

Од 28-ми до 30-ти август, во Струга традиционално ќе се одржи манифестацијата ,,Струшки вечери на поезијата 2020“. Повеќе од триесет домашни и странски ...

Игор Атанасоски Харе- ,,Реприза“ е доловена музичка емоција за која добивам преубави коментари

Во денешното издание на емисијата Play cafe со Игор Атанасоски-Гуру Харе, зборувавме за неговата нова песна ,,Реприза“ со која го заврши авторскиот албум ...

Мими Стојаноска- Духовната исполнетост, љубовта во срцето и физичката подготвеност ми помогнаа да возам 1000 километри за 1000 години Бигорски манастир

По повод 1000 години од основањето на Бигорскиот манастир, Мими Стојаноска од Струга, која сите стружани ја знаат како спортист, активист и хуманист, ...
error: