10 лица завршиле во болница во Струга, причината била труење со храна

- Локални, Хроника
668
Медицинска помош побарале гости кои синоќа биле на свадба во ресторан во струшкиот регион, а причина за тоа, неофицијално, била тортата што била купена од друго место, а потоа донесена на свадбата, пренесуваат од Алсат.
Според директорот на болницата, Мухамет Асани, пациентите биле примени со симптоми на дијареа и повраќање.
– Нема пациенти кои се хоспитализиран во нашите одделенија. Ниту еден од примените пациентите не бил хоспитализиран, бидејќи не биле во тешка состојба и по медицинската интервенција биле пуштени дома – објаснил Мухамет Асани, директор на Болницата во Струга.

Facebook Коментари