Фотогалеријата „Истражи ја Струга“ на најкреативен начин го опишува секој убав детал од нашиот град

- Локални, Слики
3448

Во рамките на „Ynё Bizim Nostru Наш Amaro Naš Festival” кој од 25-ти до 27-ми јули се одржа во Струга, и беше  реализиран со цел  да придонесе во подобрување на меѓуетничките односи во југозападниот регион, преку зајакнување на соработката меѓу граѓанските организации, јавниот и приватниот сектор беше претставена и фотогалријата која  ја покажува убавината на нашиот град.  Проектот преку кој се реализираше фестивалот  е финансиран од Европската Унија, а го имплементираа Локална агенција за развој од Струга и Граѓанската организација „Креативни и активни“ од Струга. Погледнете ги фотографиите кои преку уметнички детали покажуваат колку е скапоцена убавината на Струга.

 

Извор: StrugaOnline

Фото: Локална агенција за развој од Струга

Facebook Коментари