Лука Симоноски: Најголема желба ми е да станам најмладиот шаховски велемајстор во Македонија

Во денешното издание на емисијата Плеј кафе, наш гостин беше Лука Симоноски, талентиран шахист кој има само девет години, а постигнува големи успеси на државни и меѓународни натпревари , челн е на Шаховски клуб Алкалоид Скопје , а воедно и на шаховска школа Струга. Заедно со нас беше и неговиот тренер Ѓоко Котески. Со нив разговаравме за успесите постигнати во текот на оваа година што изминува, како и за идните планови и натпревари. Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк:

Извор: Play radio

Facebook Коментари