ТОП Вести
декларација

декларација

Денеска е Светски ден на детето

Денеска се одбележува Светскиот ден на детето. Генералното собрание на Обединети нации во 1954 година го прогласи 20-ти ноември за Светски ден на детето.  Целта на одбележувањето е  ...

Денеска се одбележува Меѓународниот ден на семејството

Денеска се одбележува Меѓународниот ден на семејството. Една од главните цели на овој ден е да се подигне свеста дека семејството е најважната единка во општеството.  Од исклучителна ...

Владата ги повика сите државни институции и управни органи да гарантираат слободни и фер избори

Во пресрет на Локалните избори 2017 година, Владата на својата 26 седница донесе декларација за заложби за слободни и фер избори, и ги поддржува основните принципи што се ...

Димитров и Малстром во Стокхолм: Усвоена Декларација за соработка помеѓу Шведска и Македонија

Како продолжение на регионалната посета на нордиските земји, вчера Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, претстојуваше во официјална посета на  Кралството Шведска. Негов домаќин беше ...
error: