11 медали за клубот 3Дисциплини на Националното дуатлон првенство во Скопје

- Локални, Спорт
143
Членовите на Пливачкиот и триатлон клуб 3Дисциплини од Струга изминатиов викенд учествуваа на Националното дуатлон првенство што се одржа во Скопје.
Струшките триатлонци освоија 11 медали во шест категории
Категорија деца 1
Бона Кукунешоска-  второ место
Мона Кукунешоска -трето место
Категорија деца 2
Марко Шаврески прво место
Софија Кутаноска трето место
Категорија Кадети
Тија Кукунешоска трето место
на државно второ место
Категорија Јуниори
Матео Мачоски прво место
Категорија Сениори
Христина Секулоска прво место
Блерта Хани трето место
Христијан Наумовски трето место
Категорија Мастерс
Нела Стојанова трето место
Од клубот упатија честитки и до Јован Кутаноски, Виктор Опетчески, Матеј Лазороски, Бисера Кутаноска, Стефанија Кутаноска, Матеј Јовчески, Леонтина Џероски, Хади Исмаилоски, Никола Кутаноски, Стевче Милошески и  Цветко Митрески
На ова првенство прв настап имаше Лара Татар .
Strugaonline

Facebook Коментари