ТОП Вести
„Спинраза“

„Спинраза“

Лекот „Спинраза“ достапен во Македонија, лицата со спинална мускулна атрофија добија голема надеж

Вчера, за првпат во нашата земја беше даден лекот „Спинраза“ кај мало бебенце – информираше Министерот за здравство, Венко Филипче. Останатите шест деца со соодветен распоред ќе ја ...

Постигнат е договор за набавка на лекот Спинраза – малиот херој Јане Велковски ќе го добие својот лек

Постигнат е договор со компанијата – производител за набавка на лекот „спинраза“ за третман на лицата со спинална мускулна атрофија во земјава. Невладината организација „СТОП СМА Македонија“ излезе ...

Премиерот Заев по средбата со деветгодишниот Јане Велковски: Веднаш ќе почне постапката за обезбедување на лекот „Спинраза“

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, вчера го прими Јане Велковски, деветгодишното момче кое боледува од спинална мускулна атрофија (СМА), а кое беше придружувано од неговото ...
error: