Двете македонски кошаркарски селекции до 14 и 15 години играат во финале на меѓународниот камп-турнир во Измир, Турција

- Спорт
186
Двете македонски национални селекции, до 14 и до 15 години остварија нови две победи на кошаркарскиот меѓународниот камп-турнир во Измир, Турција. Генерацијата до 14 години разигруваше против „Number One” и победи со 63:16. Една година постарите (до 15 години), одигра натпревар против Младост од Земун и победија со 75:50. Денеска двете селекции
ќе одиграат натпревари во рамки на финалето.
Извор: МИА
Strugaonline

Facebook Коментари