Се гради втор резервоар за вода за пиење во Лабуништа

- Локални
323

Започна  изградбата на втор резервоар за вода за пиење во селото Лабуништа со капацитет од 700 метри кубни.

По тој повод, вчера, градоначалникот на општина Струга , г. Рамис Мерко заедно со шефот на Кабинет Дашмир Насуфи, претседателот на совет г. Ресул Каба , пратеникот Агим Шаќири и други функционери од централната и локалната власт го посетија селото Лабуништа.

Ова, како што појасни градоначалникот Мерко, е втор резервоар за вода во Лабуништа, кој целосно ќе ги задоволи потребите со чиста вода за пиење на жителите во ова село.

– Ова е само почеток. Општината ќе продолжи со реализација на нови проекти во Лабуништа, но и во другите населени места. Ќе се потрудиме да ги задоволиме потребите на населението за подобар и поудобен живот во општина Струга, истакна Мерко.
Градежните работи, најави, ќе ги изведува фирмата ЕРР-КОП од Лабуништа. Изведувачот досега работеше на проширување на патот за полесна и побезбедна проодност до местото каде ќе биде резорвоарот за вода.
Во рамки на посетата на Лабуништа,  градоначалникот изврши увид и на градежните работи на спортската сала во селото,  каде е ставена подлогата, а од утре треба да почне поставувањето на железните столбови за градба.

Strugaonline

фото: Општина Струга

Facebook Коментари