ТОП Вести
Вода

Вода

ЈП Водовод и канализација: Утре од 09:00 до 11:00 часот ќе има пад на притисокот на водата

ЈП Водовод и канализација -Струга ги известува граѓаните  дека поради работни активности  на компанијата ЕВН во електродистрибутивната мрежа во село Шум,  утре,  10.07.2020 електричната енергија кај водоводните пумпи ...

ЦЈЗ-Охрид: Водата во крајбрежниот дел на езерото е од I и II класа, одлична за капење и рекреација

Во согласност со својата дејност и надлежности за вршење на континуиран здравствено-еколошки надзор, Центарот за јавно здравје од Охрид, во периодот од 13-ти до 26-ти мај 2020 година, ...

Општина Струга потпиша договор за изградба на филтер за пречистување на водата за пиење во Подгорци

Градоначалникот на Општина Струга, Г-дин Рамис Мерко потпиша договор за изградба на филтер за пречистување на водата за пиење во село Подгорци. „Оваа инвестиција на Општина Струга чини ...

Општина Струга објави тендер за изградба на филтер за пречистување на водата за пиење

Минатиот петок Општина Струга објави тендер за изградба на филтер за пречистување на водата за пиење во сeло Подгорци. „На иницијатива на градоначалникот Мерко по бројните барања на ...

Водата во Струга е чиста и безбедна за пиење

Тимот на Центарот за Јавно Здравје  ги достави резултатите од земените примероци во деновите кога имаше заматување на водата за пиење во Струга. „Од резултатите произлегува дека водата ...

МЈП Проаква: Водата е целосно исчистена, се чека потврда од ЦЈЗ

Граѓаните на Струга вчера беа сведоци на големи изливи на вода во неколку улици од градот. Oд МЈП Проаква објаснуваат  дека тоа се таканаречени хидранти кои служат за ...

МЈП Проаква ги чисти линиите од заматената вода, проблемот наскоро ќе биде решен

МЈП Проаква Струга ги известува сите корисници на нејзините услуги дека од утринава сите екипи од секторот за техника се излезени на терен и ги преземаат сите активности ...

Поради обилните дождови водата е заматена, да не се користи за пиење

МЈП Проаква Струга ги известува сите корисници на нејзините услуги na територијата на Општина Струга, дека поради обилни врнежи од дожд водата е заматена и не треба да ...

Ќе се решава проблемот со заматувањето на водата за пиење во Струга

Во просториите на Општина Струга, Градоначалникот Рамиз Мерко и Директорот на МЈП Проаква Струга, Јетон Шаќири одржаа средба со претставници на компанијата МХЕ Хидроцентрали со цел изнаоѓање на ...

Гром го оштети трансформаторот во селото Шум, до 12:00 часот водоснабдувањето ќе се врати во нормала

Лошите временски услови проследени со електрични празнења го оштетија трансформаторот кој со струја ги снабдува пумпите кај пумпната станица во село Шум. Екипи на МЈП Проаква Струга заедно ...
error: