Струшките џудисти освоија шест медали на натпревар во Словенија

- Локални, Спорт
262

Шест медали  освоија џудистите од Џудо клубот ,,Дрим“ од Струга на новогодишниот турнир  ,,Ivo Reya Kup” што се одржа во Цење, Словенија.

Тие во Струга се вратија со еден златен, четири сребрени и еден бронзен медал. Амар Бајрамоски освои златен медал,  Катерина Клењоска,  Мила Стојмиловска,  Давид Спироски и  Мишела Јаулевска се закитија со сребрени медали, а Елеонора Јосифоска освои бронзен медал.  Драгица Рафтоска освои петто место.

,,Голема благодарност до нашиот пријател Субија Тајроски за великодушната гостопримливост со која направи нашиот престој во Словенија да биде прекрасен.,,-велат од џудо клубот ,,Дрим“ од Струга.

Strugaonline

Facebook Коментари