Хрватска утре го презема претседавањето со Советот на Европа

- Свет
32

Хрватска утре го презема претседавањето со Советот на Европа, првпат по 22 години откако стана членка. На претстојниот дводневен состаниок на министрите за надворешни работи на членките на Советот на Европа, кој почнува вчерва во данскиот град Хелсингер, Хрватска од Данска го презема ротирачкото претседателство на Комитетот на министри  на Советот на Европа. По шест месеци, од Хрватска должноста ќе ја преземе Финска.

Извор: МИА

Фото: архива

Strugaonline

Facebook Коментари