ТОП Вести
свест

свест

Гордана Лолеска: Навремената дијагностика е клучна за лицата со ретки болести, во Србија тоа одлично се реши со „Зојин закон“

Во денешното издание на емисјата Play cafe на Play radio гостуваше Гордана Лолеска. До нејзиното име заслужено стојат многу епитети! Лолеска е активистка во здружението „Живот со предизвици“, ...

Maкедонските музичари со песна ја подигнуваат јавната свест за лицата со аутизам!

Со желба за подигање на јавната свест за лицата со аутизам, прифаќање на нивната различност и вклучување во општеството, невладината организација „Аутизам ААМК“, во соработка со бројни македонски ...

Царовска: Да се подигне свеста кај македонските компании за способностите и можностите на лицата со попреченост

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, претставникот на УСАИД Македонија, Едвард Гонзалес, Томислав Зографски од фондацијата „iVote“ и државниот советник во Државниот инспекторат за труд, Беџет ...

Екологист Мате Гоговски : Проблемот со депонијата во Струга постои дваесет години

Поради проблемите кои во општина Струга се појавија за време на празничкиот викенд откако беше запалена депонијата која се наоѓа во непосредна близина на градот ,за еколошките решенија, ...
error: