Целовечерен концерт на ансамблот „ТАНЕЦ“ утре во Охрид

- Локални
231

НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид, сите почитувачи на фолклорната уметност , ги поканува на концерт на Н.У. Ансамблот за народни игри и песни на Македонија “ТАНЕЦ”, а  специјален гостин на вечерта  е Сузана Спасовска

Како предгрупа на ансамблот “Танец” ќе настапат и фоклорниот aнсамбл “Бисери” од Н.У.Ц.К. Григор Прличев – Охрид.

Концертот ќе се одржи утре,  17 април 2018 година, почеток 20:00 часот,  во големата сала при ЦК “Григор Прличев”.  Картите по цена од 150 денари се пуштени во продажба на билетарата при НУЦК “Григор Прличев” – Охрид.

Strugaonline

Facebook Коментари