Момчињата и тренерот се надвор од пештерата-успешно завршена мисија за спасување

- Свет
250

Странските медиуми објавија дека успешно  завршена е мисијата на спасувањето на 12 момчиња и нивниот тренер од пештерата во која беа заробени од 23 јуни. Сите се надвор и на безбедно.

Младите момчиња и нивниот тренер од Тајланд во пештера беа заглавени од 23-ти јуни.

Од тој датум па се до денеска целиот свет го исчекуваше среќниот крај, а пред денешната, трета и последна акција за спасување спасувачите објавија порака во која кажаа дека претстои долг ден, но дека на крај сите заедно ќе слават.

фото:News.com.au

 

 

Facebook Коментари