Концерт на Скопскиот дувачки квинтет вечерва во Охрид

- Забава, Локални
143

Вечерва со почеток во 19:00 часот, во малата сала при НУ Центар за култура „Григор Прличев“ во Охрид, концерт ќе одржи Скопскиот дувачки квинтет.

На програмата се дела од W.A. Mozart, F. Farkas, Gershwin и други. Во квинтетот членуваат: Марија Јаќимовска на флејта, Васил Атанасов на обоа, Ристо Ѓоревски на кларинет, Даниел Апостолов на фагот и Александар Гошев на хорна.

Strugaonline

 

Facebook Коментари