ТОП Вести
светски ден

светски ден

МТСП- Светски ден на безбедност и здравје при работа

Оваа 2020 година, Светскиот ден на безбедноста и здравјето при работа – 28 април, го одбележуваме во услови на глобална здравствена криза предизвикана од пандемијата на новиот коронавирус ...

Денеска е светски ден посветен на лицата со аутизам

Денеска е светски ден посветен на информирање и активизам за аутизмот кој се одбележува секоја година на 2-ри април, почнувајќи од 2008 г. Воведен е со одлука на ...

Во сабота во Охрид централен настан по повод Светскиот ден на ретки болести

Во сабота 29.02.2020 со почеток во 12:00 часот на градскиот плоштад во Охрид  ќе се одржи централниот настан за одбележување на Светскиот ден на ретки болести. Охрид и ...

Во Охрид ќе биде одбележан денот посветен на лицата со ретки болести

На 29-ти февруари на градскиот плоштад во Охрид ќе биде одбележан Светскиот ден посветен на лицата со ретки болести. „Една наша обоена дланка е поддршка за пациентите со ...

Денеска се одбележува Светскиот ден на радиото

Денеска се слави светскиот ден на радиото, прогласен од страна на УНЕСКО. Во 2013-та година, Генералното собрание на Обединетите Нации ја одобрила прокламацијата на УНЕСКО за Светски ден на радиото да биде 13-ти февруари.  ...

Струга го одбележа светскиот ден за борба против дијабетес

По повод денешниот 14-ти ноември, Светски ден на дијабетичарите, во просториите на Црвен крст Струга се одржа предавање за дијабет од страна на д-р Мира КостојчиноскаПотоа, од 11;00 ...

Денеска е Светски ден посветен на животната средина

Денеска во повеќетo земји во светот, вклучувајќи ја и Македонија, се одбележува 5-ти јуни-Светски ден на животната средина. Целта на одбележувањето е поттикнување на заинтересираноста за проблемите на ...

Со отворен ден за граѓаните во Струга ќе се одбележи Светскиот ден на пожарникарите

Територијалната противпожарна единица на општина Струга по повод Светскиот ден на пожарникарите на ден 20.05.2019 година (понеделник) со почеток во 10:00 часот во своите простории организира  Отворен Ден ...

Денеска е Светски ден на слобода на медиумите

Скопје, 3 мај 2019 – Во светло на денешното одбележување на Светскиот ден на слобода на медиумите, кој годинава се одржува под мотото „Медиуми за демократија: новинарството и ...

Денеска е светски ден за свесноста за аутизмот

Денеска е светски ден посветен на информирање и активизам за аутизмот кој се одбележува секоја година на 2-ри април, почнувајќи од 2008 г. Воведен е со одлука на ...
error: