ТОП Вести
МЈП Проаква

МЈП Проаква

МЈП „Проаква“ официјално е поделена на три јавни претпријатија

Советот на општина Охрид на денешната седница ја прифати предложената одлука за давање согласност на одлуката за потврдување на Планот за поделба  на МЈП „Проаква“  од 04.11.2019 година ...

МЈП Проаква ги најавува своите онлајн услуги

МЈП Проаква-Струга го најавува својот нов веб-портал преку кој претпријатието ќе нуди можност за: – Онлајн пријава на сите дефекти – Онлајн плаќања на фактури – Онлајн аплицирање ...

МЈП Проаква: Водата е целосно исчистена, се чека потврда од ЦЈЗ

Граѓаните на Струга вчера беа сведоци на големи изливи на вода во неколку улици од градот. Oд МЈП Проаква објаснуваат  дека тоа се таканаречени хидранти кои служат за ...

МЈП Проаква ги чисти линиите од заматената вода, проблемот наскоро ќе биде решен

МЈП Проаква Струга ги известува сите корисници на нејзините услуги дека од утринава сите екипи од секторот за техника се излезени на терен и ги преземаат сите активности ...

Поради обилните дождови водата е заматена, да не се користи за пиење

МЈП Проаква Струга ги известува сите корисници на нејзините услуги na територијата на Општина Струга, дека поради обилни врнежи од дожд водата е заматена и не треба да ...

Владата денеска ќе донесе став за статусна промена присоединување помеѓу ЈП Колекторски систем Скопје и МЈП ПРОАКВА Струга

Владата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи редовната 161 седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. ...

Охридските советници утре ќе се произнесат за поделбата на МЈП „Проаква“

Утре ќе се одржи 33-та седница на Советот на општина Охрид. На днвен ред се три точки,  сите поврзани со поделбата на МЈП „Проаква“. Охридските советници ќе се произнесат ...

МЈП Проаква Струга со реакција да не се манипулираат граѓаните на Струга

Од МЈП Проаква Струга реагираат да не се манипулираат граѓаните на Струга бидејќи деновиве на еден портал се објавил напис каде се обвинуваат дека Струга нема вода и ...

Крпа во вреќа полна со пена била фрлена во шахтата во Калишта

Крпа ставена во вреќа полна со пена извадија екипите од МЈП Проаква од шахтата во Калишта. Од МЈП Проаква претходно преку соопштение информираа дека  ваквата остојба  се случува ...

MJП Проаква: Злоупотребата на вода е најголем проблем, контролите продолжуваат

Имајќи во предвид дека високите температури стигнаа во нашиот град потребата за вода за пиење се зголемува паралелно.Oд МЈП Проаква информираат дека  капацитетот на изворите се искористува максимално ...
error: