ТОП Вести
отпад

отпад

„Охридски комуналец“ постави информативни табли за забрането фрлање отпад

Ј.П.„Охридски Комуналец„ постави информативни табли за забрането фрлање отпад на локации каде во изминатиов период е евидентирано недозволено одлагање и фрлање отпад од секаков вид (градежен шут, кабаст ...

МЈП Проаква „Против лицата кои фрлаат отпад во канализациите, ќе се покрене кривична постапка“

Во врска со блокирањето на канализациониот систем при што неодговорни лица во него фрлаат градежен и друг отпад МЈП Проаква излезе со рекација. „Ситуацијата која беше објавена од ...

Општина Струга во соработка со ЈП Комунално ќе постави околу 100 контенјери за отпад

Општина Струга во соработка со ЈП Комунално неодамна презеде уште една акција за одржување на чистотата во градот. „Во текот на следните неколку дена ќе бидат поставени околу ...

Садовите за селекција на отпад се повлечени од употреба-немало кој да ги празни

Граѓанската иницијатива „Доста“ преку соопштение  за јавност ги инфомираше граѓаните на Струга дека садовите за селекција на отпад се повлечени од употреба. „ Од страна на ЈКП Струга наидуваме ...

Струга доби 10 садови за селекција на пластичен и алуминиумски отпад

Граѓанската иницијатива „Доста“ вчера ја информираше јавноста за реалзицаијата на еден значаен проект за нашиот град. .„Финансиски подржани од Фондација отворено општество Скопје работевме на проект со кој ...

Премиерот Заев на промоција на проектот „Воспоставување на интегрирано регионално управување со отпадот во Република Македонија“: На прагот сме да го решиме ова прашање во интерес на граѓаните

  Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, учествуваше на презентацијата и на дискусијата за проектот „Воспоставување на интегрирано регионално управување со отпадот во Република Македонија“ што ја ...

Општина Струга постави нова опрема за селекција на електричен(електронски) отпад

Oпштина Струга продолжува со низата мерки за ефикасно рециклирање на отпад, денеска беше поставена нова опрема за селекција на електричен(електронски) отпад,. Од Општина Струга истовремено апелираат до граѓаните за ...

ЈП „Комунално” со нови мерки за рециклирање на отпадот

Општина Струга објави соопштение за новите мерки за рециклирање на отпад од страна на „ЈП Комунално“. Во соопштението стои: „ЈП “Комунално” презеде акција за потставување на 15 контејнери ...
error: